اتوکلاو دندانپزشکی و ویژگی های مهم وکاربردی این دستگاه درزمینه دندانپزشکی

ساخت وبلاگ

اتوکلاو دندانپزشکی  و ویژگی های مهم وکاربردی این دستگاه درزمینه دندانپزشکی

اتوکلاو دندانپزشکی  دستگاهی است که همه دندانپزشکان در مطب خود از ان استفاده می کنند. اتوکلاو در لغت به معنای دستگاه خود قفل شونده است .این دستگاه میکروب های معمولی و اسپورها را به طور کامل نابود می کند و زمانی که برای استریل تجهیزات فلزی و پارچه ای لازم است با یکدیگر متفاوت است و باید خاطر نشان کرد که فقط تعدادی از تجهیزات پزشکی را می توان در داخل این دستگاه قرار داد زیرا اغلب تجهیزات به دما و فشار بالا بسیار حساس هستند.

اتوکلاو دارای مخزن استوانه ای است که در ابتدای شروع کار دستگاه پمپ خلاء هوایی را که در داخل دستگاه است را خالی می کند و سپسبخار از قسمت های مربوطه وارد دستگاه می شود. استریل کردن تجهیزاتی که بر روی انها حفره و منفذ باشد وتجهیزات بسته بندی شده ای که هوا در داخل انها محبوس شده است  بسیار سخت هستند فلذا توسط دستگاه های مکش هوا تخلیه صورت می گیرد و هرچقدر زمان مکش بیشتر باشد جایگزین شدن بخار موثرتر خواهد بود. دستگاه ها به صورت خودکار تخلیه هوا و وارد کردن فشار را در چند مرحله انجام می دهند.

در مطب دندانپزشک اغلب تجهیزات توسط  اتوکلاو دندانپزشکی  استریل می شوند البته دسته ای از تجهیزات نیز قابل اتوکلاو کردن توسط این دستگاه نیستند به طور مثال تجهیزاتی که قابل اشتعال هستند و مقاومتی در برابر فشارو بخار ندارند را نمی توان در داخل این دستگاه قرار داد والبته اغلب این ابزارها یکبار مصرف هستند و دندانپزشک با هر بار استفاده انها را دورمی اندازد و برای بیمار بعدی ابزار نویی را استفاده می کند.

اتوکلاوها در وزن های 20 تا 60 کیلوگرم می باشند.نوع رومیزی ان اغلب در مطب های دندانپزشکی استفاده میشود ودر لیتراژهای مختلف در بازار تجهیزات دندانپزشکی به فروش می رسند. کارخانه سازنده میزان فشار ودمای دستگاه را  تنظیم می کنند ودر دمای121 درجه و فشار2/1 تجهیزات باید حداقل به مدت زمان 15 دقیقه در داخل دستگاه قرار داده شوند و هرچقدر این میزان فشار و دما بالاتر برود مدت زمان کاهش چشمگیری پیدا می کند.

الته در اتوکلاو دندانپزشکی  دستگاه به طور خودکار قفل می شود ودر مدت زمان لازم برای استریل تجهیزات شروع به کار می کند و در این زمان به هیچ عنوان نمی توان درب انرا باز نمود و بعد از به پایان رسیدن کار دستگاه به طور خودکار قفل باز می شود و دندانپزشک می تواند تجهیزات استریل شده را از داخل دستگاه بردارد و مورد استفاده قرارا دهد و این اطمینان را داشته باشد که هیچ اثری از میکروب و ویروس بر روی این تجهیزات وجود ندارد.

اتوکلاوها در کلاس های مختلفی در بازار وجود دارند و هر کلاس این دستگاه برای استریل کردن تجهیزات خاصی مورد استفاده قرار می گیرد که در این مقاله مجال گفتن ان نیست ولی فقط اینرا خاطر نشان می کنم که در مطب های دندانپزشکی از اتوکلاو کلاس B ستفاده می شود. این دل از اتوکلاو قابلیت استریل کردن وسایل پوشش دار و بدون پوشش جامد را دارا می باشد . در این مدل پمپ هی وکیوم بسیار قدرتمند هستند و قابلیت ایجاد خلا تا 0.9- با را دارا می باشند.

اتوکلاو دندانپزشکی   در چند مرحله کار استریل کردن را انجام می دهد:

  1. ابگیری 2- پیش خلاء 3- افزایش دما 4-ستریل 5-تخلیه 6- پس خلاء 7- خشک شدن 8-یکسان سازی 9-پایان کار

در کل مراحل استریل کردن در 9 مرحله انجلم میشود. اطمینان از درست کار کردن اتوکلاو امری مهم و ضروی است بنابراین اغلب اتوکلاوها دارای میکروپروسور هستند که با دقت دماو فشار را پایش می کند و اگر عیب و مشکلی وجود داشته باشد انرا برطرف مینماید. این امکان به قدری مهم و کاربردی است که تقریبا بر روی بسیاری از اتوکلاوها در کلاس ها ی مختلف از ان استفاده می شود.

 

اتوکلاو دندانپزشکی...
ما را در سایت اتوکلاو دندانپزشکی دنبال می کنید

برچسب : اتوکلاو دندانپزشکی, نویسنده : اتوکلاو دندانپزشکی autoclavedentalcom بازدید : 109 تاريخ : دوشنبه 19 خرداد 1399 ساعت: 16:57